Sveriges största reklamfria Startsida

Problem med Oönskad Startsida

Någon vänlig Webmaster har bytt ut din Startsida ?

Nu får du inte bort den ?   Hur du än försöker, så kommer den tillbaka ?

Denna nya typ av problem kallas allmänt "HiJacking". En nerladdning från en sida på Internet kan innehålla ett litet program, eller en dll-fil som ändrar din startsida. Hur mycket du än försöker ändra tillbaka, så kommer den oönskade startsidan tillbaka varje gång du startar din dator.

Det gäller alltså att lista ut vilket program, eller vilken dll-fil som skapar dessa problem. Enklaste sättet att hitta filen, är att göra följande operation:
Klicka på Startknappen, välj Kör - Skriv  msconfig - klicka OK. Välj sedan fliken Autostart, så ser du vilka program som aktiveras när du startar datorn. Att den fil som ger dig problem, ligger här, är mycket troligt. 
När du är absolut säker på att du hittat rätt fil, så kan du "bocka av den" under fliken Autostart i msconfig enl. ovan. Då kommer den att avaktiveras, och stör dig inte mer. Du ska naturligtvis också försöka att få bort den från din dator, men det kan vara många trådar som installeras i register o.s.v, så det kan vara en större operation.

Hittar du inte ditt problem enl. ovanstående beskrivning, så gör följande:
Klicka på  Startknappen - välj KÖR - skriv REGEDIT.  Klicka på REDIGERA, välj SÖK. Markera bara NYCKLAR - Skriv in den fullständiga adressen till den startsida du ofrivilligt har fått.  Du kommer nu till mappen där den/de nycklar ligger som tvingar dig att ha en viss startsida - Ta bort dom !  ( med deleteknappen i värsta fall ). Hittar du inte något, eller kanske din oönskade startsida har en re.direct funktion så den inte kan hittas på detta sätt, så gör följande operation:
Klicka på Startknappen
Välj Kör
Skriv: regedit
Klicka på (+): HKEY_CURRENT_USER
Klicka på (+): Software
Klicka på (+): Microsoft
Klicka på (+): Internet Explorer
Klicka på (+): Main (eller klicka på mappen om det inte finns något +)
Du kommer nu in i hjärtat på Internet Explorers meny för Startsidans funktion. Kolla vid rubriken "Startpage" eller "Startsida", så får du tips om vilken startsida du fått, och adressen dit. Den kan finnas under flera rubriker under denna registermeny. Försök att ta bort alla nycklar med denna adress på. Ev. kan du välja att Redigera dessa nycklar, och skriva in adressen till den Startsida du vill ha istället. (högerklicka och välj ändra)

Nu måste du också gå till Windowskatalogen.

Klicka på Startknappen
Klicka på Program
Klicka på Utforskaren
Klicka på Windows

Öppna Windowsmappen, och leta på mappen som heter "Temp". Öppna den och ta bort ALLT ur denna mapp. En eller två filer går inte att ta bort, så låt dem ligga kvar. Du tar också bort ev. undermappar som ligger där, inklusive allt innehåll. 

Varför tömmer man nu Tempmappen ?
Jo, många oönskade program ligger med "aktiveringsfiler" här. Det betyder att, om du avinstallerar en programerad startsida, så kan den återinstalleras via denna aktiveringsfil. Det sker i så fall när du startar om din dator. Det är då viktigt att tömma mappen innan man startar om sin dator. Skulle du missa detta, så återuppstår problemet igen vid varje datorstart.

Sedan går du in på START - PROGRAM - TILLBEHÖR - KOMMUNIKATION - FJÄRRANSLUTNING, och tittar så du inte råkar ha fått en "extra" anslutning till Internet - Ett nytt modem !  Ta bort det i så fall !

Gå in på START - KONTROLLPANELEN - LÄGG TILL TA BORT PROGRAM. Titta i den listan du får upp om du hittar suspekta program som du inte känner igen. Det kan vara "Lolita", "Livesex", "Company Data..", "Thawte Server", "Sexserver" eller något annat. Ta bort det i så fall !

Lås Din Startsida !
Om du vill vara säker på att din Startsida inte kan bytas ut, så kan du göra på följande sätt:
Klicka på Startknappen - Välj Kör - Skriv   regedit
Klicka på + vid  HKEY_CURRENT_USER
Klicka på + vid  Software
Klicka på + vid  Policies
Klicka på + vid  Microsoft
Klicka på + vid  Internet Explorer
Klicka på + vid  Control Panel
Skapa ett nytt DWORD (DWORD = En ny sträng - Högerklicka välj nytt) Döp detta till HomePage
Ange Värde  "HomePage"=dword:00000001
Observera att 1:an i slutet gör att Startsidan är låst. Om du senare vill byta Startsida så måste du först ändra 1:an till en 0:a

>>> Du kan också titta här om inte detta program kan vara till Hjälp ! <<<

Hur kunde nu detta hända ?

Jo, du har varit och kikat på en Porrsida. Du kanske blev "tipsad" om porrsidan via ICQ. Du blev tillfrågad om du ville "lita på" porrsidans program som ger dig tillträde till allt som finns på sidan. Eller så var det något annat som "poppade upp". Du klickade JA eller OK på detta. Du godkände då en installation i din dator, som du nu ångrar och svär ve och fasa över !  Så gick det nog till..

Strunta i Porr eller andra suspekta sidor som du inte känner till. Klicka inte på Porrlänkar i ICQ-meddelanden !  Godkänn ALDRIG installation av något som Poppar Upp !

Åter till Virussidan